Vensters van de LHBTQIA+ gemeenschap in het Koninkrijk der Nederlanden

LHBTQIA+ kleurt de geschiedenis

Help jij de regenboog canon inkleuren?

Jan-Willem de Bruin (1969), is sinds z’n 19de actief binnen de beweging. Via de jongerengroep van COC Zwolle werd hij actief in het landelijk LHBTI-jongerenwerk en jarenlang was hij één van de stille krachten achter jongerenblad Expreszo. Hij is één van de founding fathers van fetish feest XXXLeather en berenfeest Furball en van de meer vanille PINK-buurtborrels in de hoofdstad. Hij is werkzaam op het federatie kantoor van COC Nederland, bestuurslid van de stichting De Roze Jo(n)ker, Stichting Bedayaa Organization en sinds de zomer van 2020 betrokken bij de Regenboogcanon.

Femke Hurkmans (die/diens) heeft Culturele Voorlichting gestudeerd en was betrokken bij de organisatie ViRUS, een jaarlijks Cultureel festival in Eindhoven waar Femke zich bezig hield met de filmprogrammering en publiciteit. Femke organiseerde filmavonden in de AOR en thema-avonden in de Effenaar. Daarnaast werkte Femke onder andere als vrijwilliger in een dierenasiel en gaf Nederlandse les aan asielzoekers. In 2006 is Femke in Amsterdam gaan wonen om een LGBT netwerk bij Amnesty op te zetten. Femke is sinds 2010 betrokken bij het Transgender Netwerk Nederland, filmfestival TranScreen en is sindsdien voorzitter van de stichting TransMotion.

Laura Kok (zij/haar) is momenteel bezig met haar afstudeerscriptie voor de Research Master Genderstudies in Utrecht. Ze heeft een BA in Media Studies. Haar research interesses liggen binnen Queer Theory en Trans Studies en ze schrijft voornamelijk over queerness, gender en asexualities. Daarnaast is ze sinds 2017 betrokken bij de kerngroep van het filmfestival TranScreen: het Amsterdam Transgender Filmfestival. Laura is een senior fellow van Humanity in Action Nederland.
Marloes ten Ham (zij/haar) is actief als zelfstandig voorlichter bij COC Midden-Nederland. Algemeen bestuurslid PvdA Amsterdam en lid werkgroep ‘de Inclusieve Stad’. Marloes is sinds 2019 met ondersteuning van Project20 een interviewreeks opgestart waarbij slachtoffers van anti-LHBTQIA+ geweld en discriminatie geïnterviewd worden met als doel de meldingsbereidheid te verhogen en accuraat beleid te formuleren. Studeerde Bestuur- en Organisatie wetenschappen met als specialisatie gender & diversity en rondt momenteel de bachelor Wijsbegeerte af.

Wiljan Linders

Richard van de Burgt

Liz Zoetekouw

Hans Klijn